TESTING: nye mønster

Det er veldig mange flinke designere som lager symønster og noen ganger får man sjansen til å teste mønstrene før de kommer for salg. På denne måten får mønsterdesigneren muligheten til å sjekke om størrelsene stemmer, om forklaringene er tydelige nok og om det er andre ting som ikke fungerer slik man vil.

Jeg har denne våren fått teste flere mønster fra dyktige Mari Melilot. Mari har gitt ut flere sybøker og har nå lansert en ny nettside hvor hun selger pdf mønster på både norsk og engelsk: https://melilot.no/

Inger er en kjole ment for stretchstoff (kan fint sys på vanlig symaskin), med både korte og lange ermer og skjulte lommer i siden. Veldig fin hverdagskjole som passer til alt. Litt stor i størrelsen så hvis man vil ha den mer tettsittende (som den jeg har sydd) så gå ned en størrelse. Jeg bruker vanligvis 36, men endte med å sy denne i 34. Dette er et fint nybegynnerprosjekt med gode forklaringer så det er lett å forstå hva man skal gjøre. Jeg har sydd den i jersey fra Stoff & stil.

 
Inger.JPG
 
 Mønsteret til Ingerkjolen finner du her:  https://melilot.no/collections/frontpage/products/inger

Mønsteret til Ingerkjolen finner du her: https://melilot.no/collections/frontpage/products/inger

 

Josephine er et blyantskjørt med innsnitt foran og bak, linning, glidelås og splitt bak. Selve skjørtet er egentlig ganske enkelt å sy, men detaljene gjør at man får øvd seg på en del ulike teknikker. Mønsteret har gode forklaringer til hvert steg så dette kan også nybegynnere klare. Jeg brukte et vevd stoff med litt stretch for jeg synes det er behagelig at det er rom for å spise og bevege seg selv i et relativt tettsittende skjørt. Stoffet er egentlig et møbelstoff kjøpt på Stoff & stil.

 
 
Jos 2.JPG
 
 Mønsteret til Josephine blyantskjørt finner du her: https://melilot.no/collections/frontpage/products/josephine

Mønsteret til Josephine blyantskjørt finner du her: https://melilot.no/collections/frontpage/products/josephine

 

Britt er en selebukse som treffer blink på to viktige områder - den er veldig behagelig og litt annerledes. Denne kan sys i både stretch og vevde stoffer, jeg har sydd den i et middels tykt bomullsstoff og foret med et tynt blomstrete bomullsstoff. Tenker også at den vil være veldig fin med korte ben så det er satt på prosjektlisten.

 
 Mønsteret til Britt selebukse finner du her: https://melilot.no/collections/frontpage/products/britt

Mønsteret til Britt selebukse finner du her: https://melilot.no/collections/frontpage/products/britt